Att se är att tro

Hej!

(This blog post is written in Swedish, please use Google translate if needed).

Sakta men säkert har dryga två år blivit till mindre en två veckor. Drivet och känslan för att upptäcka har vi alltid haft, men att börja spara och göra sig redo för någonting så långt borta har många gånger känts som något obefintligt. Målet har alltid varit denna resa, men att vara över 100 veckor eller 800 dagar ifrån något kan ge vem som helst känslan av att det aldrig kommer hända.
Vi har varit helt fokuserade vissa stunder, sparat allt vi kunnat och sagt nej till nöjen. Samtidigt har vi någon vecka senare shoppat kläder, prylar och bokat weekends till städer utanför Sveriges gränser. Det gick till och med så långt att vi planerade att utöka familjen med en hund och satsa på kortare resor istället. Men mitt i allt har vi alltid kommit tillbaka till vår dröm och vårt driv om att upptäcka och se världen. Vi har lyckats stanna upp, påmint oss själva om vad vi faktiskt håller på med och återgått till ursprungsplanen.
Lika mycket som resan känts långt bort för två år sedan känns den overklig nu. Folk frågar oss om vi är nervösa, spända och taggade. ”Ja, det tror vi väl att vi är”, säger vi lite försiktigt med ett leende när tittar på varandra. Det är svårt att beskriva känslan men det kanske är som att man har vunnit på lotto. Du ser på din lottorad, du vet att du vunnit och förstår att du inom en snar framtid kommer bli rikare en vad du är idag men att du inte vågar tro det förrän du sett din vinst på kontot. Man skulle kunna sammanfatta det med frasen Seeing is believing (Att se är att tro).
Oavsett är vi självklart väldigt förväntansfulla för vad som komma skall. Vi har prov-packat våra ryggsäckar, packat ner vårt hem i lådor och gör oss redo för att bo en vecka hos min mamma innan avfärd. Vi har börjat säga adjö till nära och kära och har sett till att boka upp den mesta tiden med dem som betyder allra mest.
Det sägs att det man jobbar allra längst för är det som belönar en allra mest, låter ju toppen – Nu kör vi!

Kram Frida

Viktiga datum:
7 november: Stockholm – Sverige –> Manchester – England
20 november: London Heathrow –> Auckland – Nya Zealand

Ps! Du vet väl om att du kan följa vår blogg och få uppdateringar när vi laddar upp nya inlägg? Fyll i din mailadress längst ner på sidan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s